witam
zaswiecila mi sie kontrolka od poduszek na zolto, znajduje sie przy wskaźniku 40km/h
doradzcie cos panowie z jakiego powodu zaswiecila sie

jak nie robiłeś nic z elektryka to aku może być słabe, bądź wiązka w harmonijce drzwi po pekana i wtedy pali sie poduszka .Wywal bład czujnika uderzenia bocznego . Sprawdź to .Jak popekane to trzeba lutować a ciezko bo kable wtopione w gumę .można też zrobić małe drutowanie. a jak nie to to tylko podłaczenie się pod vag albo sprawdzenie miernikiem kolegi za 549:)

hahahahaha:D no mysle ze miernik bedzie dobry:D
gdzies z miesiac temu jeden goc rozrzad mi wymienial i od tamtego czasu swieci;/

przerwa na kabelku na 100% ja to mialem -po zdiagnozowaniu i zauważeniu tej przerwy [taki lekko fioletowy kabelek jest od tego -przynajmniej u mnie tak jest]-w warsztacie na kompie usuniety bład i wsio ok
Ostatnio edytowany przez klawisz (05-11-2011 11:17:58)

o widzisz dzieki Ci wielkie kolego

Emil20 - nie mam się czym chwalić golfa sprzedałem w 2005 roku .Jeżdżę obecnie audi. Jestem tu ponieważ zajmuje się autami zawodowo. A takie fora to kopalnia wiedzy , nie którzy piszą bardzo mądre rzeczy, które ułatwiają mi pracę .Sam jak mogę i coś wiem to też od siebie pomogę. A chwalenie co za ile mam to lekko wali prowincja.A to za ile kupiłeś miernik to na mnie nie robi wrażenia .Robimy też detaling samochodowy i nie żółwikiem ani sonaxe z super markety.

no dobrze ale jak mi swieci ta kontrolka i jak mowisz ze to kabelek w dzrwiach to znaczy ze te poduszki nie dzialaja?wrazie np mocniejszego uderzenia z przodu nie wystrzela?

nie wystrzeli boczna z siedzenia, czołowa odpali, a kaleblek w drzwiach nie jest od poduszki tylko czujnika uderzenia bocznego. Impuls z czujnika idzie do detonatora który odpal poduszkę. Generalnie każda przerwa w obwodzie powoduje świecenie sie kontrolki.