Witam
Szukałem w wyszukiwarce podobnych tematów , znalazłem jeden w miare podobny ale i tak wole napisac o tym sam 
A więc, jest problem z kontrolkami ABS i ESP. Kontrolki zapalają się gdy przekrocze 100 KM/H i tak będą sie palic az nie wyłącze silnika . Byłem w warsztacie by sprawdzili komputerem co się dzieje. Błąd jest w tylnim lewym kole, powiedziano mi jest ze jest problem z napięciem ? nie wiem o co chodzi... to znaczy że czujnik abs w lewym kole jest do wymiany ?
Kolejna sprawą jest problem z poduszką kierowcy. Dodam że samochód był lekko uszkodzony, został uderzony z przodu z lewej strony, ale w taki sposób że bez problemów wrocilem nim z niemiec na kołach dodam że było to około 1500 km w jedna strone. A więc do sedna sprawy , komputer wykazał jakiś problem z "sygnałem" . Wymieniłem poduszki pasazera i kierowcy wraz z komputerem poduszek. Wcześniej ten problem nie wystepował , jedynie raz pokazywało błędy od pasów bezpieczeństwa dopiero od niedawna pali sie kontrolka airbag i jest to problem z poduszka kierowcy. Co może być przyczyną ?
Pozdrawiam
Problem z poduszką prawdopodobnie dotyczy wiązki, możliwe luźna kostka,
Co do czujnika, wydaje mi się, że podobny problem jak z poduszką, czujniki same w sobie są żywotne, możesz mieć problem z okablowaniem prowadzącym do czujnika.

Dzieki za odpowiedź.
Co dalej robic z tym problemem ? chce pozbyć się tych problemów jak najszybciej.
ps. Mozliwy jest problem z okablowaniem z czujnikiem ABS? problem występuje tylko i wyłącznie przy granicach ok. 100km/h , przy mniejszych prędkościach nie. Zainwestować w nowy czujnik ? gdyż w warsztacie nie powiedziano mi jednoznacznie co mam z tym problemem dalej robić.
A odnosnie poduszki ? nawet jesli kostka okaże sie luźna ? co z tym robic ?
Sorry za tak banalne pytania ale nie znam sie na elektryce samochodu kompetnie i nie wiem od czego i jak zaczac 
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez dziemian (03-07-2011 14:08:35)

Witaj, może być jeszcze uszkodzona gumka elektromagnetyczna (nie wiem czy to dokładnie ona sie nazywa) ale chodzi o nią, jest ona na piaście koła i jeżeli jest ona przerwana, uszkodzona to będzie wywalało błąd -wyświetlanie ABS w liczniku i ESP też się wyłącza i w kapie też oczywiście. Miałem coś podobnego i czujnik nie potrzebnie wymieniałem bo to była piasta do wymiany. niestety. Ale może też być czujnik.

Witam.. ja mam problem z kontrolką airbag'u.. dzisiaj samo z siebie mi sie zapaliło.. orientuje sie moze ktos jaki moze byc tego powod? napomniane bylo ze kostka..moglbym sie dowiedziec gdzie sie znajduje ? Pozdrawiam

Orientujesz sie moze gdzie sie ten czujnik znajduje ? jest mozliwosc samemu wymiana w razie czego ? Pozdrawiam

Juz wiadomo jaki powod świecacej kontrolki poduszek.. Kostka pod siedzeniem pasazera.. odpieta wpieta i po problemie
Pozdrawiam