korba napisał:
Doszly hidy 6000k,swieca elegancko i tak samo wygladaja.I wbrew powszechnej opini o razeniu jezdzilem wczoraj pol nocy i nikt mi nie mrygnol.Trzeba je poprostu dobrze ustawic i tyle aczkolwiek bez soczewki sie nie obedzie bo juz mi wczoraj nie chcial przeglada podbic.Trzeba bedzie poszukac innej stacji diagnostycznej:)No i wymienilem zarowki od podswietlania rejestracji na ledy.Dwumas wymieniony,jezdzi sie o niebo lepiej zobaczymy jak bedzie dalej....
to że Tobie nikt nie mrugnął to tylko z grzeczności.
Odpowiedz Sobie sam jak możesz mieć dobrze ustawione skoro żarniki w zwykłych lampach halogenowych nie mają kąta załamania światła, nie wierzysz to podjedz gdzieś pod mur i sprawdź sam. ¦wiecą dookoła tylko nie tam gdzie mają i taka jest prawda....
I dobrze zrobił że ci nie podbił oślepiasz innych !!!
i nie obrażaj sie za mój komentarz bo napisałem szczerą prawdę !
Marco napisał:
adidas? nike? puma?
Teraz was zdziwię, przeglądałem przeszło 3 miesiące różne modele opon. Pracując w Skandynawii wielokrotnie natknąłem się na opony firmy, której do tej pory nie znałem, a założone były m.in. na aucie typu jaguar x-type czy bmw x6, 2 dni temu byłem u mojego norweskiego znajomego, akurat wymieniał w swoim volvo xc90 opony na zimowe, patrze a tam ta sama firma NANKANG z modelem opony SV-2, dokładnie wypytałem jakie on ma zdanie na temat tych opon, potem zrobiłem jazdę testową jego autem w warunkach już niestety zimowych i odziwo 200% lepsze odczucia z jazdy niż na np. moich ostatnich zimowych oponach continental ContiWinterContact, hamownie, trakcja bardzo fajnie, jak dla mnie główna zaleta, to opony są bardzo ciche, dużo bardziej niż moje letnie. Po całej akcji przejżałem dokładnie informacje w necie, głównie na zagranicznych forach i odziwo wszyscy z tych opon są mega zadowoleni.
Opinie sklep:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nankang/SV2.htm
forum golfa v gti:
http://www.mk5golfgti.co.uk/forum/index … ic=22302.0
I takim sposoobem zakupiłem nankangi
Co ciekawe nankang używa tych samych technologii oraz jest nadzorowany przez YOKOHAME, a sama firma nankang jest bodajże koreańska.
Cena nowych opon z 5-letnią gwarancją to około 1350 zł więc jakby nawet coś było z nimi nie tak to nie żal będzie się rozstać, ponadto mój przebieg roczny vw to mniej niż 10 tys km...zresztą przy tym wzroście cen paliw niedługo nie będziemy chyba jeździć w ogóle, TRAGEDIA jednymi słowy.
Po rozmowie ze znajomym okazało się również, że to jego 2 sezon na tych oponach, że jego żona w swoim aucie też ma takie.
Martwi tylko to, że jeśli nankang będzie produkował tego typu opony a więc znacznie tańsze niż konkurencja a jakościowo takie same albo lepsze, to stanie się to samo co jeszcze do niedawna z dość mało znaną firmą Nokian, teraz nokiany kosztują praktycznie tyle co conti, dunlop itp.
Na koniec chcę jeszcze dodać, czytając opinie na temat opon zimowych natknąłem się na opinie pewnego modelu opony letniej nankanga, opinie praktycznie same rewelacyjne, zobaczę jak się spiszą zimówki jak wszystko będzie ok to niewykluczam, że na lato zakupię również komplet.
Noo i ładnie
Poprawiła się jakość po wymianie ?? Słyszałem że te radyjka moją problem w zimie 
Zimy jeszcze nie ma
Co do różnicy w jakości dźwięku, owszem mała różnica jest, przede wszystkim głośniki przy dużej głośności nie charczą

Ja dzis zamówilem sie RNS 510 teraz tylko czekam na przesyłke
)

Pomalowalem wszystkie listwy,klamki i przednia dokladke pod kolor budy,zamontowalem ledy dzienne

Dzisiaj montowanie Rns 510 a wczoraj bixenony kupiłem są w domku w idealnym stanie.
)

przy okazji montazu zrob jakis maly manual do tego 

niestety ja nie bede tego robic lecz moj mechanik ;P

Ja jestem w trakcie montowaniaw moim Mk5 samopoziomowania bixenonów, bÄ™dÄ™ robiÅ‚ to sam. Jestem już w posiadaniu obu czujników poziomowania i moduÅ‚u. Aktualnie tworzÄ™ wiÄ…zke przewodów. W samochodzie mam zamontowane oryginalne bixenony ale z przerobionymi instalacjami, tak że dziaÅ‚a poziomowanie pokrÄ™tÅ‚em regulacji jak w zwykÅ‚ych lampach H7 i wracam do fabrycznego samopoziomowania. Spryski reflektorów i czujnik poziomu pÅ‚ynu zamontowaÅ‚em jeszcze w okresie letnim. Manual montażu bixenonów i samopoziomowania jest opisany na http://furmanka.blogspot.com/2007/12/mk … aniem.html

RUTRA napisał:
Ja jestem w trakcie montowaniaw moim Mk5 samopoziomowania bixenonów, bÄ™dÄ™ robiÅ‚ to sam. Jestem już w posiadaniu obu czujników poziomowania i moduÅ‚u. Aktualnie tworzÄ™ wiÄ…zke przewodów. W samochodzie mam zamontowane oryginalne bixenony ale z przerobionymi instalacjami, tak że dziaÅ‚a poziomowanie pokrÄ™tÅ‚em regulacji jak w zwykÅ‚ych lampach H7 i wracam do fabrycznego samopoziomowania. Spryski reflektorów i czujnik poziomu pÅ‚ynu zamontowaÅ‚em jeszcze w okresie letnim. Manual montażu bixenonów i samopoziomowania jest opisany na http://furmanka.blogspot.com/2007/12/mk … aniem.html
dużo zachodu jest z montażem czujnika poziomu płynu?