Witam mam problem -nie swieci mi sie żarówka w podsófitce podczas otwierania drzwi,zmieniłem na nową zarówke i dalej lipa,tylnie swiatełko w podsófitce też sie nie zapala podczas otwierania drzwi,w obu przypadkach nie swieci tylko srodkowa zarówka ,boczne zarowki palą sie po naciśnięciu przycisku są ok,napewno to jakiś bezpiecznik,jak ktoś wie który to był bym wdzięczny za odp pozd kleju

u mnie byl problem z przelacznikiem w podsufitce nielaczyl

Dzieki,a czy mozna to samemu naprawić ,?trzeba dużo rozbierać w podsufitce?

A więc po kolei - Przełącznik ma trzy położenia , w jednym nie świeci właśnie nic ( tak jak opisujesz ) ale o tym wiesz? .natomiast w kolejnym położeniu sterowanie drzwiami i w kolejnym stałe oświetlenie .
Nic nowego nie wymyśliłem ,ale pytanie - czy klikając kolejne położenia zapalają się czy wogóle nic .
z odpowiedzi na to pytanie wyniknie potencjalna usterka , jeżeli nie zapala się nic to- zasilanie .
Pisząc o bocznych miałeś na uwadze te dwie lampki (reflektorki ) do czytania ? bo jeżeli one świecą
to pogrzebałbym przy przełączniku bo to jedno -chyba? - zasilanie .

1,9 czy 2,0 tdi pomocy

Tak swiatełka do czytania są ok nie pali sie tylko to srodkowe w każdym położeniu, ten biały plastik w jaki sposób można zdjąć żeby nic nie połamać

Coś sie tam podważa -ale nie zdejmowałem . poszperaj po forum to napewno opis znajdziesz -powodzenia

Ja to zdjąłem wsuwką do włosów, delikatnie będziesz robił to nie zepsujesz, to jest na wcisk wszystko.

jest zepsuty trójpozycyjny przełącznik,ale jest do naprawy trzeba to wszystko rozebrać -wg opisu w ks sam naprawiam