Witam Wszystkich!Mam mały problem i mam nadzieje ze mi pomozecie:)Chodzi mi o stukanie gdzies w przednim przedziale kolo kola tak mi sie wydaje,stukot ten jest przy ruszaniu na wprost i spuszczenia gazu.Jak wrzuce wsteczny puszcze sprzeglo dodam gazu to tez jest ten stuk.Powstaje on tylko przy dodaniu gazu lub spuszczenia go przy tak zwanych zrywach.Dzieki.

Może też być łącznik stabilizatora

primax160 napisał:
Może też być łącznik stabilizatora
ale stuki sÄ… tylko przy ruszaniu i hamowaniu

przeważnie wtedy łacznik stuka przy hamowaniu ,przy ruszaniu i cofaniu jak są jego początki końca, cały czas to stuka jak są gumy wywalone.Należało by to sprawdzić, ale mogą być też wywalony przygub wewnętrzny lub zewnętrzny czy śruby wszystkie przykręcone czy wachacz ok itp Przyczyn może być z 10 a bez obejrzenia to wszystko tylko gdybanie. ¯eby to zdiagnozować to koło do góry sprawdzanie innego wyjścia nie mam

Witam:) Ja mam rowniez problem przy stukaniu mianowicie jak skrece mocno w lewo albo w prawo to cos stuka.. czytalem na forach ze mozliwe ze jest to przegub.. orientuje sie ktos w jakiej cenie taki przegub jest i ile mechanik moze sobie zazyczyc za robocizne?

a jest to przegub zewnetrzy czy wewnetrzny? mechanik mi powiedzial ze moze kosztowac w okolicach 250/450 zl.. czy jest to mozliwe..

no to jednym slowem lipka bo i lewy i prwy musze wymienic;p i cena za wymiane tez powinna byc taka sama jak przy wewnetrznych a jak to sprwadzic dokladnie czy jest to zawnetrzy czy wewnetrzyny?

Jeżeli stukanie jest przy skręcie to na pewno jest przegub zewnętrzny i wcale nie musza byc do wymiany dwa przeguby poi stuki przy szkręcie w prawo i w lewo może wydawać ten sam przegub,a przegub wewnętrzny bezie postukiwał przy ruszaniu lub jeździe na wprost

tak jest przy skrecie ale jak stoje i skrecam to go nie slychac tylko jak zaczynam ruszac i wtedy mam skrecona kierownice w jedna albo druga strone to tedy stuka...

na postoju przegub nie będzie ci tyrkotał tylko przy ruszaniu lub jeździe ze skręconymi kołami w lewo lub w prawo,nie wymieniaj od razu obydwóch przegubów niech ktos sie przysłucha z której strony tyrkotanie dobiega podczas ruszania bo może wystarczy wymienić jeden przegub