Witam szanownych kolegów . Od kilku dni Poszukuje auta dla siebie , i stąd moje pytanie : na co należy zwrócić uwagę przy zakupie . wiem ze koło dwumasowe to częstą usterka tego modelu . co jeszcze ?? Dodam ze mieszkam w województwie lubuskim gdzie wybór jest dość duży z racji bliskości granicy niemieckiej . za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje i pozdrawiam
Witam
Nie wiem czy czasem typowo takiego tematu nie nie było już, co nieco możesz poczytać:
http://golfv.pl/viewtopic.php?id=312
http://golfv.pl/viewtopic.php?id=323
http://golfv.pl/viewtopic.php?id=219
Dwumas, turbo, w 2.0 tdi bkd pękające głowice, unikaj DPF, zobacz czy z EGR nie leci jak z hydrantu, trzeba sprawdzać wszystko to co w innym aucie, mk v nie ma jakichś wielkich wad
mimo to kupując używane auto zawsze istnieje ryzyko.

warto tez porownac nalepki -jezeli jest ksiazka serwisowa to w niej powinna byc jedna i taka sama powinna byc pod wykladzina w bagazniku przy okazji na podstawie oznaczen na nalepce mozesz zweryfikowac wyposazenie

A co powiecie na ten model http://otomoto.pl/volkswagen-golf-bezwy … 66303.html . DziÅ› jadÄ™ go oglÄ…dać . Moze na zdjÄ™ciach widzicie coÅ› czego ja nie widzÄ™
Pozdrawiam
Jak masz blisko to obejrzyj jeśli daleko daj sobie spokój, cała lewa strona i prawy przód nie wyglądają dobrze a wręcz tragicznie, ogólnie nawet patrząc na allegro w tym roczniku za 3-drzwiowego "jeżdżącego" trzeba dać 35,36 tysięcy a pamiętaj, że u nas okazji nie ma.

dokladnie za przyzwoitego golfa v niestety trzeba zaplacic poza tym cecha charakterystyczna kazdej "okazji"-bezwypadek 138 tys km

Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcami. Sam po sobie wiem ile trzeba czasu na znalezienie przyzwoitego auta, w konsekwencji i tak kupiłem auto za granicą, w Polsce większość to przystanki, chyba, że ktoś z forum by chciał sprzedać wtedy już większe prawdopodobieństwo trafienia na dobre auto, tym bardziej, że większość forumowych aut to zabawki ich właścicieli a zabawki się z reguły szanuje

Mati napisał:
Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcami. Sam po sobie wiem ile trzeba czasu na znalezienie przyzwoitego auta, w konsekwencji i tak kupiłem auto za granicą, w Polsce większość to przystanki, chyba, że ktoś z forum by chciał sprzedać wtedy już większe prawdopodobieństwo trafienia na dobre auto, tym bardziej, że większość forumowych aut to zabawki ich właścicieli a zabawki się z reguły szanuje
![]()
![]()
No wlasnie tez tak sie zastanawialem nad zakupem w niemczech , mam rodzine w samym berlinie , ale tam zakup to tez wielka loteria .

Dlaczego szukasz wlasnie VW? Czy nie lepiej poszerzyc swoje pole o inne modele w zalozony budzecie? Przeciez rynek samochodow uzywanych to nie salon nowych, gdzie mozesz sobie dobrac kolor, wyposazenie. Tutaj regula jest prosta: bierzesz, to co jest dobre i sprawdzone, a czy to "cos" bedzie miec 3 czy 4 drzwi, jasny czy ciemny kolor, welur czy skore, to juz drugorzedna sprawa.
Taka historia mi sie przypomniala. Przytocze ja dla przestrogi i rozwagi. Swego czasu szukalem samochodu uzywanego, pewien sprzedawca zazartowal sobie wtedy, ze czesto przyjezdzaja do niego klienci ze Wschodniej Europy (czyli tez z Polski), ale ich interesuja tylko i wylacznie samochody z najwyzszym przebiegiem. Nie twierdze, ze wysoki przebieg przekresla samochod, ale na pewno podnosi prawdopodobienstwo wystapienia kosztowniejszych awarii.
Jesli ktos zada sobie troche trudu, to polecam porownac przebiegi i ceny VW Golfa na stronie mobile.de, autoscout24.fr, autoscout24.be, a nastepnie odniesc je do strony otomoto.pl. Efekty poszukiwan moga byc zaskakujace, a na gorace glowy zadzialac jak zdrowy i trzezwiacy zimny prysznic.
A zatem jesli samochod z zagranicy, to najlepiej samemu sie po niego wybrac. Znalezienie dobrego samochodu nie jest niemozliwe, ale wymaga cierpliwosci i poszukiwan.
Zalezy co sie chce kupic: samochod czy problemy.
Powodzenia!
Ostatnio edytowany przez Etranger (13-12-2010 16:27:09)