Ogłoszenie

Polerowanie,ceramika

#1 22-05-2015 17:59:30

Dawidoosek
Szeregowy
Od: Wodzisław ¦l
Ostatnia wizyta: 01-01-1970
Silnik/Moc: 1.9/105

Gaśnie podczas deszczu BKC

Witam serdecznie

PiszÄ™ tutaj bo już nie wiem gdzie szukać pomocy od jakiegoÅ› czasu zaczęły siÄ™ dziać dziwne rzeczy z moim golfem, o ile przy sÅ‚onecznej pogodzie jest wszystko piÄ™knie tak podczas deszczu i dużej wilgotnoÅ›ci powietrza zaczynajÄ… siÄ™ cyrki. Mianowicie chodzi o to, że podczas jazdy na deszczu ( i to też nie zawsze) golf gaÅ›nie w nastÄ™pujÄ…cy sposób najpierw szarpanie tak jakby zabrakÅ‚o paliwa potem falowanie obrotów i gaÅ›nie nastÄ™pnie zaczyna mrugać kontrolka Å›wiec żarowych z napisem  MOTORSTORG WERKSTATT oraz Abgas Werkstatt (chociaż ta rzadziej) udaÅ‚o siÄ™ go odpalić po jakimÅ› czasie ale nie byÅ‚o mowy o jeździe samochód wchodziÅ‚ na obroty tak jakby ze spowolnieniem (po dodaniu gazu obroty leniwie szÅ‚y ku górze) a po wrzuceniu biegu i próbie ruszenia samochód od razu gasÅ‚. Dzieje siÄ™ tak zawsze jak pada deszcz po nocy spÄ™dzonej w garażu samochód odpala od strzaÅ‚a i rwie sie do przodu jakby problemu nigdy nie byÅ‚o. Dzieje siÄ™ tak od dÅ‚uższego czasu na komputerze pokazuje błąd czujnika g28 zakupiÅ‚em oryginalny w aso wymieniÅ‚em ale nic to nie daÅ‚o poza tym myÅ›lÄ™ że gdyby uszkodzony byÅ‚ czujnik to i w sÅ‚oneczny dzieÅ„ bym nie pojeździÅ‚. Pytanie moje gdzie szukać problemu ?? pryskaÅ‚em wodÄ… na podszybiu gdzie tylko siÄ™ da myÅ›laÅ‚em że komputer ma nieszczelnÄ… obudowÄ™ i tak siÄ™ dzieje ale nic to nie daÅ‚o samochód podniosÅ‚em i z doÅ‚u również laÅ‚em wodÄ… ale też to nie zrobiÅ‚o wiÄ™kszego wrażenia na golfie zawór egr sprawdzaÅ‚em jest czysty Å›wiece wymieniÅ‚em na nowe w komorze silnika sucho wiÄ™c nie wiem gdzie szukać problemu na poniedziaÅ‚ek jestem umówiony do elektromechanika ale nie wiem czy coÅ› wskóra czy tylko znowu każe mi wymienić czujnik g28 bo taki błąd również pokazaÅ‚ siÄ™ i tym razem  http://zapodaj.net/7cb55f639d4c9.jpg.html

Tak więc POMOCY nie chcę mieć auta tylko na pogodne dni

Pozdrawiam i nie ukrywam liczę na was dużo słyszałem że ludzie na tym forum serio działają cuda smile

22-05-2015 17:59:30

VW REKLAMA
Google AdSense

#2 23-05-2015 10:24:45

trzeci5
On wie wszystko
Od: Skrzyszów
Silnik/Moc: 159km i 343Nm/mało

Re: Gaśnie podczas deszczu BKC

cudów się tu nie spodziewaj jeśli pokazuje błąd g28 to przyczyna raczej będzie leżeć po jego stronie lub instalacji tego czujnika,wadliwie może jeszcze działać pierścień magnetyczny co jest osadzony na uszczelniaczu wału,gdzieś powinienem mieć taki czujnik można by go na próbę podmienić,jestem z okolicy Wodzisławia ¦l,pozdrawiam

>>>>>> Click on a photo <<<<<<<<
http://imageshack.us/a/img685/7122/podpisyn.jpg

#3 23-05-2015 11:25:05

Dawidoosek
Szeregowy
Od: Wodzisław ¦l
Silnik/Moc: 1.9/105

no to nie dobrze kolejny raz zmieniać g28 ? nie ukrywam jest przy temu trochę grzebania chociaż w zasadzie zbliża się wymiana oleju to można to jeszcze raz zobaczyć, a co do instalacji czujnika da się ją jakoś przejrzeć wizualnie ? gdzie ta wiązka się znajduje ?? a odnośnie pierścienia magnetycznego jeśli możesz przybliżyć problem jak to ma się do czujnika obrotów silnika ?

#4 24-05-2015 10:33:55

trzeci5
On wie wszystko
Od: Skrzyszów
Silnik/Moc: 159km i 343Nm/mało

Dawidoosek napisał:

no to nie dobrze kolejny raz zmieniać g28 ? nie ukrywam jest przy temu trochę grzebania chociaż w zasadzie zbliża się wymiana oleju to można to jeszcze raz zobaczyć, a co do instalacji czujnika da się ją jakoś przejrzeć wizualnie ? gdzie ta wiązka się znajduje ?? a odnośnie pierścienia magnetycznego jeśli możesz przybliżyć problem jak to ma się do czujnika obrotów silnika ?

pierścień jest osadzony na wale w uszczelniaczu w którym też jest umiejscowiony czujnik g28,z tego pierścienia czujnik sczytuje obroty wału,co do wiązki to można na kilka sposobów sprawdzić na PW ci napisałem

>>>>>> Click on a photo <<<<<<<<
http://imageshack.us/a/img685/7122/podpisyn.jpg

Stopka forum

Katalog Stron www statystyka Katalog stron