Witam serdecznie
Piszę tutaj bo już nie wiem gdzie szukać pomocy od jakiegoś czasu zaczęły się dziać dziwne rzeczy z moim golfem, o ile przy słonecznej pogodzie jest wszystko pięknie tak podczas deszczu i dużej wilgotności powietrza zaczynają się cyrki. Mianowicie chodzi o to, że podczas jazdy na deszczu ( i to też nie zawsze) golf gaśnie w następujący sposób najpierw szarpanie tak jakby zabrakło paliwa potem falowanie obrotów i gaśnie następnie zaczyna mrugać kontrolka świec żarowych z napisem MOTORSTORG WERKSTATT oraz Abgas Werkstatt (chociaż ta rzadziej) udało się go odpalić po jakimś czasie ale nie było mowy o jeździe samochód wchodził na obroty tak jakby ze spowolnieniem (po dodaniu gazu obroty leniwie szły ku górze) a po wrzuceniu biegu i próbie ruszenia samochód od razu gasł. Dzieje się tak zawsze jak pada deszcz po nocy spędzonej w garażu samochód odpala od strzała i rwie sie do przodu jakby problemu nigdy nie było. Dzieje się tak od dłuższego czasu na komputerze pokazuje błąd czujnika g28 zakupiłem oryginalny w aso wymieniłem ale nic to nie dało poza tym myślę że gdyby uszkodzony był czujnik to i w słoneczny dzień bym nie pojeździł. Pytanie moje gdzie szukać problemu ?? pryskałem wodą na podszybiu gdzie tylko się da myślałem że komputer ma nieszczelną obudowę i tak się dzieje ale nic to nie dało samochód podniosłem i z dołu również lałem wodą ale też to nie zrobiło większego wrażenia na golfie zawór egr sprawdzałem jest czysty świece wymieniłem na nowe w komorze silnika sucho więc nie wiem gdzie szukać problemu na poniedziałek jestem umówiony do elektromechanika ale nie wiem czy coś wskóra czy tylko znowu każe mi wymienić czujnik g28 bo taki błąd również pokazał się i tym razem http://zapodaj.net/7cb55f639d4c9.jpg.html
Tak więc POMOCY nie chcę mieć auta tylko na pogodne dni
Pozdrawiam i nie ukrywam liczę na was dużo słyszałem że ludzie na tym forum serio działają cuda 

cudów się tu nie spodziewaj jeśli pokazuje błąd g28 to przyczyna raczej będzie leżeć po jego stronie lub instalacji tego czujnika,wadliwie może jeszcze działać pierścień magnetyczny co jest osadzony na uszczelniaczu wału,gdzieś powinienem mieć taki czujnik można by go na próbę podmienić,jestem z okolicy Wodzisławia ¦l,pozdrawiam

no to nie dobrze kolejny raz zmieniać g28 ? nie ukrywam jest przy temu trochę grzebania chociaż w zasadzie zbliża się wymiana oleju to można to jeszcze raz zobaczyć, a co do instalacji czujnika da się ją jakoś przejrzeć wizualnie ? gdzie ta wiązka się znajduje ?? a odnośnie pierścienia magnetycznego jeśli możesz przybliżyć problem jak to ma się do czujnika obrotów silnika ?

Dawidoosek napisał:
no to nie dobrze kolejny raz zmieniać g28 ? nie ukrywam jest przy temu trochę grzebania chociaż w zasadzie zbliża się wymiana oleju to można to jeszcze raz zobaczyć, a co do instalacji czujnika da się ją jakoś przejrzeć wizualnie ? gdzie ta wiązka się znajduje ?? a odnośnie pierścienia magnetycznego jeśli możesz przybliżyć problem jak to ma się do czujnika obrotów silnika ?
pierścień jest osadzony na wale w uszczelniaczu w którym też jest umiejscowiony czujnik g28,z tego pierścienia czujnik sczytuje obroty wału,co do wiązki to można na kilka sposobów sprawdzić na PW ci napisałem