Tak jak w temacie mam pytanie
W mojej piątce po przekręceniu zapłonu włączają się światła do jazdy dziennej czy ktoś może wie jak to wyłączyć bo nie chciał bym mieć zimą problemów z odpalaniem auta
Co ci to szkodzi? Przecież włączą się dopiero po przekręceniu zapłonu, w jaki sposób mają ci akumulator wyczerpać? Nie masz się co martwić.

Nie widze potrzeby wylaczania ich, kiedy mialyby byc wylaczone- przy rozruchu, czy podczas jazdy? W dzien sa dobra alternatywa dla lamp mijania, jesli masz oryginalne ledy to zuzywaja ledwie kilka watow, jesli masz przeciwmglowe ze zmniejszona moca to tez jest oszczednie. Podczas startu masz przekaznik X ktory odlacza zbedne odbiorniki. Zmiany w oswietleniu przeprowadzasz kablem VAG, poszukaj kumpla w poblizu lub pojedz do ASO ale to drozsza opcja. Uzupelnij Twoj profil, kto wie skad jestes.

po przekręceniu zapłonu ale w pozycji 1 czyli jak odpalam auto to na światłach a zaleca się odpalać auto na wyłączonych urządzeniach pobierających prąd dla tego mam pewne obawy co do zimy

Poczytaj sobie co to jest przekaznik odciazajacy X i Twoje obawy prysna.

dziękuję za pomoc z tego co wyczytałem jest to przekaźnik odciążający przy rozruchu
jeśli odpalasz auto po np. mroźnej nocy, i akumulator jest słabszy, to przy przekręceniu stacyjki, światła się nie zapalają, dopiero po rozruchu.. przynajmniej ja tak mam, poprzedniej zimy to zaobserwowałem, były spore mrozy, i nawet jak wchodziłem do auta, tzn. otwarłem drzwi, to żadne światło w środku się nie zapaliło.. dopiero po rozruchu.. tak samo jest, jak np. masz długo otwarte drzwi i świecą się światła w środku, to po jakimś czasie same gasną, żeby oszczędzać prąd.. piątki są mądre 

Odświeżę kotleta.
Mam VW Jetta 2007r ale to to samo co Golf V.
Autko kupiłem niedawno i mam tak zrobione, że po przekręceniu kluczyka od razu odpalają się światła.
¦wiatła świecą się nawet w momencie podgrzewania się świec żarowych.
Chciałbym tą funkcję wyłączyć.
Jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam

Mam zapytanie. Czy włącznik świateł będzie pasował z vw passat b6 do golfa 5.

buzzer11 napisał:
Odświeżę kotleta.
Mam VW Jetta 2007r ale to to samo co Golf V.
Autko kupiłem niedawno i mam tak zrobione, że po przekręceniu kluczyka od razu odpalają się światła.
¦wiatła świecą się nawet w momencie podgrzewania się świec żarowych.
Chciałbym tą funkcję wyłączyć.
Jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam
da się to wyłączyć kompem,po prostu masz ustawiona funkcje skandynawską i światła świeca zaraz po załączeniu zapłonu,masz kilka opcji albo ustawiasz kompem tak że światła po przekręceniu zapłonu będą się świecić np.50% jasności a po przekręceniu włącznika na pozycje włączone światła się rozjaśnią.Droga opcja to kompem ustawić w module BORDNETZ opcje świateł dla Ameryki Pł. i wtedy na postoju jak zaciągniesz ręczny światła gasną a po zwolnieniu ręcznego sie zapalają,można również regulować natężenie świecenia tak jak w przypadku opcji pierwszej.Przy opcji świateł Ameryka Pł. świecą się tylko światła przednie tylne nie,ostatnia opcja to całkowite wyłączenie tych funkcji w sterowniku,pozdro

bond694 napisał:
Mam zapytanie. Czy włącznik świateł będzie pasował z vw passat b6 do golfa 5.
tak pasuje